Farsang Info

Farsangi díszítés

Farsangi díszítés

A farsangról mindenkinek a színes, pompás, vicces, ötletes jelmezbál jut eszébe és felidézi, minek öltözött be gyermekkorában az óvodában, iskolában vagy felnőttként a céges bulin.

A kisgyermekes szülők pedig azon törik a fejüket, hogy hogyan lehetne a farsangot a gyermekek számára emlékezetessé tenni. A farsangi díszítés legjobb része, amikor a gyerekekkel együtt készülhetünk a farsangi bálra.

Környezetbarát farsangi díszítés

Ezt a részt azért tartottam fontosnak, hogy belevegyem ebbe a cikkbe, mert a farsang is egy olyan esemény, ahol nagyon sok olyan anyag kerülhet felhasználásra, ami környezetszennyező és mindez csupán egy napi mulatságért.

Egy otthoni farsangi mulatsághoz, gyerekzsúrhoz mind a díszeket, mind a vendég váráshoz szükséges kellékeket, ha egy kicsi tudatosan válogatjuk meg és környezetbarát partikat szervezünk, nagyon sokat tehetünk a Földért.

Farsangi díszítés alap kellékei

Mivel általában a legtöbb farsangi díszítés papírból készül, így a legfontosabb alapanyag mellett szükségünk lesz ollóra, ragasztóra, tűzőgépre, kötöző szalagra vagy cérnára, lufikra, amik a farsangnak is felkapott kiegészítői.

Mielőtt bárminek is neki kezdenénk, érdemes átgondolni az elkészítési folyamatot. A legtöbb kellék minden háztartásban megtalálható, de ha nagyon egyedi farsangi díszítést szeretnénk, akkor érdemes összeírni a hozzávalókat és nem utolsó sorban megfontolni, hogy milyen alapanyagokat használunk fel, amivel még óvjuk is a környezetünket.

8 környezetbarát farsangi díszítés ötlet

  • Használj újrahasznosított papírokat és válogass a nyomtatható papír maszkok közül.
  • Színes dekorációként használj lebomló lufikat, környezetbarát papírtermékeket, lampionokat.
  • Led füzérrel pedig kellemes hangulatot teremthetsz.
  • Rögzítéshez, akasztónak a selyem vagy műanyag szalagok helyett használj természetes raffiát.
  • Lelógó díszek készítéséhez szintén használhatunk szálaira szedett, raffiára fűzött leveleket.
  • Az egyik legszennyezőbb folyamat a festés. Ezt helyettesítheted környezetbarát festékekkel vagy növényi színező anyagokkal is színesíthetünk.
  • A fenyőtobozok is nagyon jól használható dekorációs anyagok, hiszen festheted, formálhatod, felfűzheted, ragaszthatod és mindemellett természetes hangulatot árasztanak.
  • A parafadugó is nagyszerű és könnyen megmunkálható természetes farsangi díszítés elem.

Bízom benne, hogy cikkünk segített a környezetbarát anyagok ötleteivel és még inkább jó érzéssel tudsz készülni a farsangra, mert közben óvod a természetet is.

Oszd meg, ha tetszett!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük