Farsang Info

Farsangi képek

farsangi körhinta

A farsangi bolondozás, alakoskodás, téltemetés, tavaszvárás idején, előtérbe kerülnek a szerepjátékok, a jelmezek. Ha farsangi képeket akarunk felidézni, legtöbb magyar embernek a mohácsi busójárás jellegzetes faragott maszkjai jutnak az eszébe.

busójárás
mohácsi busójárás

Rögtön ez után, felsejlik emlékeinkben, a méltán híressé vált velencei karnevál képe. A gazdag Velence különleges formavilágú, csillogó nagypolgári farsangi jelmezei, követendő példaként álltak egész Európa polgársága előtt.

farsang

A velencei karnevál hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és húshagyó kedden ér véget. A farsang egy mozgó ünnep, kezdete minden évben vízkeresztkor január hatodikán van, de dátum szerint minden évben máshová esik farsang utolsó napja. A pontos nap meghatározása az adott év húsvétjának dátumából, visszafelé számítva történik, a húsvét előtti 40. nap.

Farsangi álarcok

A farsangi álarcok jellegét, stílusát nagyban meghatározza, hogy milyen kultúrkörben készültek. Ennek alapján igazán széles skálán mozognak. A rusztikus megjelenésű, fából, bőrökből, állati csontokból készült, vad, és „ördögi” busó álarc kifejezetten riasztó látványa, valóban képes elűzni elijeszteni a telet. A finom vonalú papírmaséból készült velencei farsangi álarcok viszont, bársonnyal, flitterekkel, az arany és ezüst csillogásával, inkább illenek a bravúros női frizurák, és habos báli ruhák lakkcipős, erotikus világához. Farsangi képek között keresgetve gyakran a farsangi álarcok képei jelennek meg először, ebből válogattunk néhányat.

Hány nap van farsangig 2028
farsangi álarcok
farsang

Farsangi álarc rajzolás

Akik baráti körben, saját szervezésben ünnepelnek, egy farsangi álarc minta alapján, ügyesen elkészíthetik a az idei farsangi maszkjukat. Igazi családi élmény tud lenni, ahogy kitaláljuk és megvalósítjuk gyermekünk különleges egyedi jelmezét! A fiam kedvence az oviban, egy Odüsszeusz jelmez volt, amihez én varrtam a tunikát, papírmaséból készítettem a fejére egy harcoshoz illő ezüst sisakot, az apja meg kardot és pajzsot faragott neki. Különlegesen jól sikerült!

Ha jól jönne néhány segítő tipp, hogy tökéletes legyen a farsangi álarc rajzolás, akkor kattints és nézd meg ezeket: Farsangi álarcok egyszerűen »

Egy rajzóra, vagy rajztanfolyam keretében, próbáld ki te is a farsangi álarc rajzolást! Legyél te is egyedi a farsangi ünnepen! Ehhez lejjebb van néhány ötlet.

Farsangi álarc minta

Farsangi álarc minta 1000 és 1 található az interneten. Ide olyan mintákat gyűjtöttünk, amit magad is el tudsz készíteni, ha gyorsan szükséged van egy farsangi álarcra.

A következő oldalon több mint 150 nyomtatható színes és fekete-fehér farsangi maszk található.

Nyomtatható farsangi maszkok >>

Átkattintás után az oldal alján található Next/Tovább gombbal lehet lapozni, a farsangi maszk pedig a Print gombbal nyomtatható.

  • Zsiráf farsangi álarc minta
zsiraf maszk
  • Krokodil farsangi álarc minta
krokodil maszk
  • Malac farsangi álarc minta
malac maszk
  • Mókus farsangi álarc minta
mokus maszk
  • Kutya farsangi álarc minta
kutya maszk
  • Sün farsangi álarc minta
sun maszk

Szuperhősös farsang álarc minták

  • Pókember farsangi álarc minta
pokember maszk

Vámpíros-drakulás farsangi álarc

vampir maszk

Pillangós farsangi papír maszkok

pillango maszk

Indiános farsangi papír maszk

indian maszk
Oszd meg, ha tetszett!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük